Articole

CSA Steaua – Rapid | Să răsune samba în Ghencea!

min repriza de citit. Pasează pe:

1 noiembrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

CSA Steaua – Rapid | Să răsune samba în Ghencea!

Galeria Rapidului Galeria Rapidului, în meciul cu CSA Steaua din 2018 / FC Rapid 1923

Emoție, nerăbdare, tensiune, entuziasm, dorință. Așa arată borcanul cu sentimente pe care vișiniii îl scot din cămara dragostei pentru Rapid într-o zi ca aceasta.

Au trecut aproape 9 ani de la ultima deplasare în Ghencea. Prea mult timp fără să ne facem show-ul obișnuit în casa “dușmanului” de la capătul lui 41.

Numărăm orele, minutele și secundele până la meciul care are obiceiul să țină rapidiștii treji în miez de noapte. Dar cum să închizi un ochi când inima pulsează deja pe ritmul tobelor alb-vișinii care diseară le vor cutremura așa-zisul “templu”. 

Invadăm Ghencea cu vișiniu

Amintirile meciurilor nebune din trecut, furnicăturile din prezent care inundă corpul și suspansul viitorului reprezintă cărbunii care alimentează puternic Locomotiva Vișinie în drumul către Ghencea.

Rapidiștii sunt pregătiți pentru o nouă partidă memorabilă pe terenul Stelei, care peste ani să fie povestită prietenilor, copiilor și nepoților. Bineînțeles, va exista și un scor, însă duelul din tribune va avea o importanță infinit mai mare.

Galeria Rapidului are o sete nebună pentru un astfel de meci și nu se va opri până nu va sorbi și ultima picătură din fortăreața roș-albastră. Fără sticle, pahare și paie. Doar cu iubirea uriașă pentru vișiniu, indescifrabilă celorlalți. Doar noi știm codul lacătului din dreptul inimii și îl vom transmite mai departe viitoarelor generații.

La fel cum generațiile anterioare au ținut steagul sus în Ghencea, indiferent de context și vremuri, este datoria noastră să continuăm tradiția. 

Diseară, cartierele Ghencea, Drumul Taberei și Militari vor gravita în jurul meciului din Cupa României. Așa cum se întâmpla în trecut. Ce dor ne era de o asemenea partidă! Ce dor ne era să îi amețim cu samba chiar la ei acasă.

Capătul lui 41, here we go again

Rapid a jucat ultima oară în Ghencea în februarie 2015. Atunci, giuleștenii, antrenați de Cristi Pustai, se impuneau cu 1-0 împotriva FCSB-ului, în SuperLiga. Marcel Gecov a marcat golul victoriei și a declanșat nebunia în sectorul oaspeților, umplut ochi de rapidiști.

Nouă ani mai târziu, ne pregătim pentru un nou meci “de foc” în Ghencea. De această dată, contra celor de la CSA Steaua, în etapa a doua din faza grupelor Cupei României.

Cu “militarii” ne-am duelat ultima oară în sezonul 2017/2018, în Liga a 4-a. În stagiunea respectivă, am făcut egal în Giulești, 1-1, apoi i-am învins de două ori pe Arena Națională: mai întâi în returul sezonului regular, 3-1, apoi în meciul decisiv din play-off, 2-0.

De amintit că peste 36.000 de spectatori au fost prezenți pe Arenă la Steaua – Rapid 1-3, în urmă cu 5 ani. Atunci, giuleștenii au ocupat o peluză întreagă, fiind prezenți și în alte sectoare ale celui mai mare stadion din România.

Timpul a trecut, iar Rapid a redevenit o forță în SuperLiga. La ora actuală, trupa lui Cristiano Bergodi se află pe locul 3 în campionat și are un moral excelent. Giuleștenii vin după o victorie minunată contra Universității Craiova.

De cealaltă parte, CSA Steaua ocupă poziția a 11-a în Liga a 2-a. În prima rundă din grupele Cupei României, Rapid s-a impus la Botoșani, 3-1, în timp ce Steaua a pierdut acasă cu “U” Cluj, 1-3.

Meciul cu CSA se joacă diseară, de la ora 21:00. Ne vedem în Ghencea!