Articole

FC Botoșani – Rapid 1-3 | Rapidul bate Cupa, Rapidul bate tare!

min repriza de citit. Pasează pe:

29 septembrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

FC Botoșani – Rapid 1-3 | Rapidul bate Cupa, Rapidul bate tare!

FC Botoșani – Rapid 1-3 FC Botoșani - Rapid 1-3, în Cupa României / FC Rapid 1923

Ziua bună se cunoaște după o victorie a Rapidulețului cu o seară înainte. Dar ce victorie frumoasă! Căpriorii au început excelent noua aventură din Cupa României pe terenul lui FC Botoșani. Băieții lui Cristiano Bergodi au învins categoric formația moldoveană, cu scorul de 3-1, și au continuat seria minunată de rezultate din ultima perioadă.

A fost genul acela de deplasare în care totul merge bine. Echipa face spectacol pe teren, galeria venită în număr mare de la peste 400 de kilometri, într-o zi de joi, cântă superb și neîncetat, iar după fluierul de final cu toții sărbătoresc împreună o seară de vis. Ce mult ne place așa!

Meciul de la Botoșani a început cu Rapid în atac și cu golul plutind în aer. Prima repriză a fost a fundașilor centrali. Iulian Cristea a deschis scorul în minutul 17, cu o lovitură de cap la care portarul moldovenilor a fost spectator. A fost primul gol înscris de Cristea în tricoul alb-vișiniu, iar bucuria a fost pe măsură.

Patru minute mai târziu, celălalt fundaș central al giuleștenilor a scos din joben o execuție fabuloasă. Paul Iacob și-a așezat cuminte mingea la o lovitură liberă, s-a apropiat de ea la fel de cuminte și a tras un șut obraznic, care a aterizat elegant ca un private jet direct în vinclul porții. Și pentru Iacob a fost tot primul gol din actualul sezon. Ce fundași centrali are Rapidul!

Să vină CSA Steaua și CFR!

La pauză, 2-0. Toată lumea fericită, toată lumea mulțumită. Păi atunci hai să le mai dăm! Zis și făcut. La scurt timp după pauză, Ștefan Pănoiu își dă seama că nici el n-a marcat niciun gol în noul sezon. Așa că puștiul de 10 al Rapidului preia mingea la marginea careului și se înfige puternic în ea. Rezultatul? Gooooool Rapiiiid! Mijlocașul nostru s-a descătușat și, cuprins de bucurie, a fugit spre bancă pentru a-l strânge în brațe, ca pe un tată model, pe Cristi Săpunaru. Ce farmec are Rapidulețul!

Cu 3-0 pe tabelă, Locomotiva lui Bergodi a redus motoarele, cu gândul că peste numai 3 zile giuleștenii vor juca un nou meci, la Sibiu. FC Botoșani a profitat și a înscris golul de onoare în minutul 81, prin Carlo Casap.

Victorie la Botoșani, iar Rapidul se bucură din nou de magia Cupei României. În următoarele două meciuri din Cupă, giuleștenii vor da piept cu CSA Steaua și CFR Cluj, iar obiectivul este unul clar: victorie, calificare, Cupa în Giulești!