Articole

FC Hermannstadt – Rapid | Sibiul lui „Măldă” iese în calea Locomotivei lui Bergodi

min repriza de citit. Pasează pe:

1 octombrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

FC Hermannstadt – Rapid | Sibiul lui „Măldă” iese în calea Locomotivei lui Bergodi

2099A3CD-31ED-4CC9-96F7-FBF6E85A63BB

Se spune că duminica se petrece cel mai bine în familie. Iar dacă familia mai e și alb-vișinie, e perfect! Frați giuleșteni, să ne pregătim împreună de un nou meci al Rapidului.

Urmează deplasarea de la Sibiu, în care inimile noastre vor tresări încă o dată pe ritmul Sambei de Giulești, iar steagul va fi ridicat sus, spre nori, de unde Galeria din Ceruri continuă să privească și să cânte alături de cei prezenți în tribune.

FC Hermannstadt – Rapid se joacă astăzi, de la ora 18:00, în etapa a 11-a din SuperLiga.

Fericirea are chipul Rapidului

Locomotiva lui Cristiano Bergodi scoate aburi puternici după o serie excelentă: 4 victorii în ultimele 5 meciuri din SuperLiga, plus succesul de la Botoșani, din Cupa României.

„Gladiatorii” conduși din teren de Cristi Săpunaru au arătat multă determinare și dorință în ultimele partide, iar rezultatele au fost pe măsură. 15 goluri marcate și nenumărate momente în care tribunele au „explodat” la o pasă elegantă, un tackling spartan sau un șut spectaculos.

Însă mai presus de victorii, altul este cel mai important efect al jocului Rapidului. Acela că suporterii sunt fericiți. Cei mai pătimași fani din România se bucură de fotbal și îl trăiesc din plin alături de echipa al cărei nume îl strigă de când erau la grădiniță.

Suporterii au încredere în băieți și sunt pregătiți să meargă până la capătul lumii pentru Rapid.

Până la capătul lumii, via gara din Sibiu

În drum spre capătul lumii, următoarea oprire este gara din Sibiu. Duminică, trupa lui Bergodi întâlnește FC Hermannstadt, echipa antrenată de Marius Măldărășanu, unul dintre jucătorii despre care rapidiștii își aduc aminte și vorbesc cu drag.

„Măldă” a transformat-o pe FC Hermannstadt într-una dintre echipele solide ale campionatului.

Și sibienii traversează o perioadă promițătoare în SuperLiga. Sunt invincibili de 6 meciuri și au poposit pe locul 6 după primele 10 etape.

Totuși, forma bună a Rapidului ne dă speranțe că băieții noștri vor putea doborî Turnul din Sibiu. Nu cel al Sfatului, care e minunat, ci cel al apărării lui FC Hermannstadt.

Rapid și FC Hermannstadt s-au mai duelat doar de două ori până acum, ambele partide disputându-se în sezonul precedent. Primul meci a fost câștigat de ai noștri cu 2-0, după golurile marcate de Xian Emmers și Dragoș Grigore. Sibienii și-au luat revanșa în retur, reușind să se impună cu 1-0 în Giulești.

Cristiano Bergodi s-a arătat foarte mulțumit de elevii săi înaintea meciului de la Sibiu.

„Mi-a plăcut mult cum au jucat băieții în meciul din Cupă. E importantă rotația. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut. Sperăm că vom obține trei puncte.

Vreau să ne focusăm pe ce avem de făcut. Am lucrat bine. Acum sperăm că putem obține maxim. Am un lot foarte valoros și unit. Asta mă bucură. Ar fi super dacă am reuși să câștigăm.”, a declarat Bergodi.

Echipele probabile:

FC Hermannstadt: Căbuz – Medina, Găman, I. Stoica, Butean – Baba Alhassan, Mino Sota, Jipa – Balaure, Paraschiv, Neguț

RAPID: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Emmers, Albu, Kait – Bamgboye, Rrahmani, Petrila