Articole

Mariano Diaz, “el nuevo numero 7 del Real Madrid”

min repriza de citit. Pasează pe:

22 septembrie 2018 / Un articol de Andreea

Mariano Diaz, “el nuevo numero 7 del Real Madrid”

Mariano-Diaz-Real-Madrid Sursă foto: twitter.com

Reîntoarcerea dominicanului

Articol scris de Cristian Pecheanu

Mă uitam miercuri seara la meciul de pe Santiago Bernabeu și admiram precizia milimetrică a paselor lui Luka, viteza de TGV a lui Bale și driblingurile inspirate de la Zizou ale lui Asensio, când, în minutul 73 se aprinde la marginea terenului tabela arbitrului de rezervă care indică următorul jucător care va păși în spectacolul Ligii Campionilor. Pe ea era scris numărul 7.

Am tresărit un pic gândindu-mă la marele Butragueno, la tricoul din șifonier primit de ziua mea cu Raúl González și la cele 5 Baloane de Aur care se aflau tot pe tărâm spaniol, însă pe stadionul Mestalla din Valencia. Nu, nu erau ei. Era un băiat cu părul proaspăt aranjat, emoționat de reîntoarecea pe stadionul unde a debutat în fotbalul mare.

Era Mariano Diaz, “el nuevo numero 7 del Real Madrid”, cum au titrat ziarele spaniole la aflarea transferului său de la Lyon. Să vedem însă un pic cine este și ce îl recomandă pentru a purta un tricou cu o asemenea greutate pentru suflarea blanco.

Sursă foto: elconfidencial.com

4 de meciuri și 32 de goluri la Real Madrid B

Mariano Díaz Mejía s-a născut în Premia de Mar, în Spania, mama sa fiind din Republica Dominicană. Și-a început aventura la nivel profesionist la vârsta de 18 ani când a semnat cu formația Badalona, însă după doar câteva partide a venit oferta celor de la Real Madrid pentru a evolua pentru echipa C a clubului, iar răspunsul bineânțeles că a fost afirmativ. În primii 2 ani la Real Madrid C acesta a marcat de 18 ori în 46 de apariții, pasul următor venind firesc, și anume pasul la echipa B a clubului madrilen. Nici aici Mariano nu s-a menajat absolut deloc, reușind să bifeze 44 de meciuri și 32 de goluri în 2 ani.

În anul 2016, Zidane, antrenorul primei echipe, îngrijorat fiind de accidentarea primei sale opțiuni din atac, Karim Benzema, a hotărât să-l cheme în lotul echipei mari. Visul puștiului devenise realitate, juca alături de idolii săi.

Cel mai rapid gol al unui jucător de la Real Madrid în Cupa Regelui

În sezonul petrecut la prima echipă, acesta a evoluat în 13 partide, 8 în La Liga, restul în Copa del Rey, însă, chiar și așa, a reușit să intre în istoria clubului madrilen, marcând cel mai rapid gol al unui jucător de la Real Madrid în Cupa Regelui – după numai 23 de secunde – în partida caștigată cu formația Cultural Leonesa încheiată 6-1, în care Mariano a terminat meciul cu un hat-trick.

După un sezon în care ”dominicanul” a acumulat destulă experiență, și-a dorit să evolueze mult mai mult, iar Jean Michel Oulas, președintele lui Olympique Lyonnais, l-a chemat la echipa de la care fusese adus în Spania tocmai Benzema. Formația de pe Parc Olympique l-a adus pentru 8 milioane de euro, Real păstrând 35% dintr-un viitor transfer, precum și prețioasa opțiune de buy-back. Acesta a avut un sezon extreordinar în Franța, înțelegându-se de minune cu Nabil Fekir și Memphis Depay în atac. A perforat porțile adverse de 18 ori în Ligue 1, terminând pe locul 5 în clasamentul goalgeterilor, la 2 goluri distanță de brazilianul Neymar.

Sursă foto: twitter.com

Visul s-a împlinit

În vara acestui an, după transferul lui Cristiano la Juve, Real a activat opțiunea de buy-back, iar Mariano a acceptat-o pe loc. ?

La nivelul reprezentativelor, a disputat o partidă amicală pentru Republica Dominicană, însă imediat după aceea a anunțat că se retrage în speranța unei convocări din partea Furiei Roja.

”Dominicanul” este acum călit în luptele de pe Velodrome, Parc de Princes și Stade Louis II, iar misiunea lui de a se impune în întreceri cu Barca, Atletico sau Valencia nu mai pare acum un task imposibil, ci chiar unul extrem de realizabil. Presiunea și așteptările sunt mari din partea suporterilor blanco, însă, dacă mă întrebi pe mine, panta ascendentă a carierei lui Mariano va continua și în noul sezon. Motivația de a evolua pentru echipa de suflet este uriașă, mai ales pentru băiatul venit de pe terenurile academiei clubului madrilen.

Quote

Este minutul 73, iese din teren Gareth Bale, intră noul număr 7 al Madridului, MARIANO DIAZ!

— Comentatorul meciului
Sursă foto: instagram.com/marianodiazmejia