Articole

Noua stemă a lui Juventus și reacțiile amuzante ale fanilor

min repriza de citit. Pasează pe:

17 ianuarie 2017 / Un articol de Andreea

Noua stemă a lui Juventus și reacțiile amuzante ale fanilor

emblema-noua-juventus

Plus un video…Mamma mia!

Juventus are o nouă emblemă. Mulți zic ”o nouă identitate”. Știi cum îți luau ai tăi haine noi de Paște, când erai mic? Uite așa s-a îmbrăcat acum Juventus cu ceva minimalist, la modă, dar plin de simbolism, după cum zice președintele clubului, Andrea Agnelli: „Noua emblemă este simbolul modului de viață al clubului”.

Sursa: theguardian.com

Cât a durat până s-a ajuns la un model final?

Un an! Un an în care au studiat piața, vrând să se alinieze la preferințele ei, dar au și căutat un model care să împace două idei importante: sentimentul de apartenență și un trend fresh, care pare să indice „Spre viitor!”

Ce reprezintă?

Litera „J”, „apărată”de un scut. Mai exact, esența istoriei lui Juventus:dungile de pe tricourile de joc, scutul – simbolul victoriei și litera „J”, de la „Juventus”, evident. „Elementele care compun ADN-ul clubului” (Andrea Agnelli)

De când va apărea pe tricourile jucătorilor?

Iulie, 2017.

Sincer, eu am fost mai impresionată de clipul în care este prezentat noul logo. Vă zic, așa ceva nu ați mai văzut pe câmpiile din țara noastră. Zidane, Del Piero, Nedved, Platini, un discurs motivațional și niște detalii filmate mișto, foarte mișto.

Black and White and More: The Future, now!

Așteptam ca la final să apara „Coming soon”, ca în trailerele filmelor. Atât? Păi cum doar atât? Și filmul când apare?

Video-ul a strâns în 18 ore aproape 3 milioane de vizualizări pe Facebook.

Părerile despre logo sunt împărțite. Am citit pe mai multe site-uri cum că odată cu logo-ul nou, istoria de 120 de ani a echipei a fost ștearsă, că logo-ul de acum nu are de-a face cu trecutul sau cu fostele steme ale echipei. Păi, nu asta era ideea? Deși înțeleg și părerile negative, „J”-ul din logo-ul de acum nu transmite nostalgie, dar ai alte unelte ca să o activezi. Un meci pe stadion, spre exemplu. Știi, atunci când te îmbrăcau ai tăi de Paște cu haine noi, te schimbai complet? Nu, doar te simțeai mai șmecher, altfel decât ceilalți, unic, de fapt. Juventus, momentan, e unică, de aia va îndura și critici, dar va primi și aplauze pentru rebranduire. E un risc asumat.

Clipul de mai sus a strâns aproape 5000 de comentarii pe Facebook și multe sunt negative, dar amuzante, în același timp. Cum ar fi:

Și puțin despre istoria emblemei lui Juventus. Logoul „J” este cel cu numarul 10 pentru Juventus. Nehotărâți italienii aștia…

Așa arată toate emblemele lui Juventus. Logoul anterior „J”-ului avea desenat pe el un taur, element care e prezent si pe stema echipei Torino, fiind, de altfel, simbolul orasului Torino.

Sursa: underconsideration.com

Într-o lume a contrastelor, Juventus joacă simplu: Black and White and More. Și acel „More” înseamnă pentru fiecare suporter al echipei altceva. Pentru că fiecare trăiește diferit fotbalul echipei lui, pornind de la două culori și fără punct de oprire. Deci, către viitor. Cam pe unde s-a avântat acum Juventus. E riscant ce a făcut și și-a urcat niște suporteri în cap. Sunt curioasă ce va urma acum.

Dacă nu am avut la finalul clipului acel „Coming soon” de care vorbeam, sigur vom avea în realitate „To be continued”.