Articole

„Păi ce ați făcut, domnișoară?”

min repriza de citit. Pasează pe:

27 iulie 2015 / Un articol de Andreea

„Păi ce ați făcut, domnișoară?”

Domnu-Trandafir-profesor-Gheorghe-Lazar Sursa: facebook.com

Domnu Trandafir

Printre puținii talanți pe care îi dețin se numără și baschetul. După o analiză cât se poate de obiectivă, pot zice că în școala generală am jucat foarte bine și sunt mândră de mine, cea de atunci. Apoi a urmat alegerea: școală sau baschet. Și am renunțat la visul de a ajunge jucătoare profesionistă. În liceu am jucat decent, eram mereu bătăioasă și mereu titulară. Am avut însă și momente în care creierul meu apăsat de atât de multă școală făcea dublu dribling, ca să mă exprim într-un mod drăguț.

Clasa a XII-a, campionat de baschet între licee, ultimul sfert din meci. Proful Trandafir mă scosese de pe teren de vreo două-trei minute, ca să mă odihnesc. Timp destul pentru mine ca să mă hlizesc cu o colegă de pe bancă și să percep doar la nivel superficial că o adversară și-a dat auto-coș. Haha, toată sala era în delir, hohote mai multe decât puncte pe tabelă.

Proful Trandafir mă cheamă la schimbare, intru în teren, primesc o pasă și arunc la coș. La coșul meu. Fus. Totul s-a întâmplat prea repede ca să mă dezmeticesc și să îmi dau seama că trebuia să arunc la același coș la care aruncase tipa de mai devreme. M-am întors spre prof, simțind jena lui Bănel în acel meci cu Real Madrid. Dar proful nu era trist. (Niciodată nu e trist.) Era cu mâinile în cap, dar cu gura până la urechi.

„Păi ce ați făcut, domnișoară?” m-a întrebat râzând. Cu acea voce pe care o știu toți lăzăriștii care i-au fost elevi. Nu s-a uitat urât la mine și nici nu m-a schimbat. Deși mie îmi venea să intru sub bancă de rușine. Nici după meci nu mi-a reproșat absolut nimic.

Asta e doar una dintre amintirile mele frumoase și amuzante cu proful Trandafir.

Acum, el are nevoie de ajutorul tuturor celor care au amintiri cu el. Aceștia trebuie să le spună celor care nu-l cunosc că e un om bun și că merită și sprijinul lor. Și așa să se ducă vestea despre omul bun din Lazăr, cu zâmbetul larg și echipament de sport.

Proful Constantin Trandafir a fost diagnosticat cu cavernoame multiple (tumori neoperabile pe trunchiul cerebral) și are nevoie de un tratament prin radioterapie în valoare de 20.000 de euro, care se poate realiza doar într-o clinică din Turcia.

Cum puteți să-i oferiți un sprijin:

Cont BCR în RON: RO61RNCB0318082518350001, deschis pe numele lui Trandafir Constantin
Făcând echipă cu frumoșii elevi din Gheorghe Lazăr.

Păi ce faceți, domn profesor Trandafir? Credeați că lăzăriștii vă lasă la greu?