Articole

Rapid – CFR Cluj 3-1 | TGV-ul din Giulești, o echipă ca-n povești

min repriza de citit. Pasează pe:

26 septembrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

Rapid – CFR Cluj 3-1 | TGV-ul din Giulești, o echipă ca-n povești

Rapid – CFR Cluj 3-1 Rapid - CFR Cluj 3-1, în etapa 10 din SuperLiga

Vuietul inconfundabil al Giuleștiului s-a auzit din nou luni seară. Cu riscul ca numărul mare de decibeli să producă pierderea temporară a auzului, întregul stadion a cântat neîncetat, cu ardoare și pasiune, explodând la cele 3 goluri marcate de băieții lui Cristiano Bergodi. Rapidul ne-a oferit o nouă seară minunată, în care am plecat acasă fericiți și încrezători. 

TGV-ul din Giulești a răpus locomotiva din Cluj și a revenit pe podiumul din SuperLiga. De acolo, există o singură direcție: tot mai sus, spre primul loc.

Galeria Rapidului nu poate fi oprită

Seara a început cum nu se putea mai bine pentru Rapid. În minutul 3, Funsho Bamgboye a fost faultat în careu, iar arbitrul central a dictat penalty. Albion Rrahmani a “arestat” mingea și a executat. Sava a apărat în primă fază, dar mingea a sărit norocos tot la atacantul kosovar care a trimis simplu în plasă.

CFR a oferit o replică fulgerătoare, reușind să egaleze 5 minute mai târziu. Ciprian Deac, cel care odinioară juca și marca pentru Rapid, a scuturat plasa lui Horațiu Moldovan cu o reluare din interiorul careului. 

A fost de ajuns pentru a modifica tabela la 1-1, dar nu destul pentru a opri cântecele galeriei. Niciodată nu e destul! Rapidiștii au continuat să arunce cu versurile lor preferate spre teren, în speranța că TGV-ul lor nu se va opri după golul primit. Și așa a fost.

La pauză, Rapid și CFR se aflau la egalitate, dar ceva special urma să se întâmple în Giulești. Jucătorii lui Bergodi au ieșit extrem de motivați de la vestiare și au început să atace în valuri poarta ardelenilor. Apărarea clujeană a cedat în minutul 51, când Alex Ioniță i-a pasat superb cu călcâiul lui Rrahmani. Noul star din Giulești l-a învins din nou pe Sava și a declanșat a doua rundă de nebunie în tribune.

Rrahmani a ajuns la 6 goluri în tricoul Rapidului, fix câte avea și Marko Dugandzic în actualul sezon, în momentul plecării din Giulești.

Cristiano Bergodi și sprintul descătușării

Cireașa de pe tort a fost adusă de Claudiu Petrila. Extrema venită chiar de la CFR a înscris în minutul 71, cu o lovitură de cap, după centrarea expediată de Christopher Braun, celălalt jucător adus din Gruia în această vară. A fost nevoie și de devierea subtilă a aceluiași Rrahmani pentru ca faza să fie completă.

Bucuria a fost uriașă nu doar în tribune, ci și pe banca Rapidului. Cristiano Bergodi a sprintat incredibil jumătate de teren până la Petrila. “Mecanicul” TGV-ului giuleștean s-a descătușat și l-a luat în brațe pe tânărul jucător, în fața peluzei. A fost tabloul perfect pentru a ilustra o victorie grea, muncită și, în final, atât de dulce.

Cristi Săpunaru respiră, simte și trăiește pentru Rapid

Rapid a bifat a 5-a victorie a sezonului și a urcat pe locul 3. Au trecut 10 etape din noul sezon, iar echipa lui Bergodi arată foarte bine. Joacă cu inima, dă totul pe teren și se bucură din plin de fiecare meci. Fix ce își doreau suporterii să vadă și să simtă alături de favoriții lor.

Dar cum să nu dai totul pe teren când căpitanul scoate din suflet un discurs superb? La 39 de ani, Cristi Săpunaru joacă meci de meci și trăiește pentru culoarea vișinie. Și își dorește ca toți ceilalți din vestiar să împărtășească aceeași dragoste uriașă pe care el i-o poartă dintotdeauna Rapidului. 

“Pentru Familia Rapid jucăm astăzi și plecăm din casa noastră cu 3 puncte!”. Cristi știe și simte.

 

Ca un bonus, trebuie menționat faptul că victoria de luni seară a fost modul ideal pentru ca „Moldo” să sărbătorească cele 100 de meciuri în care a apărat poarta Rapidului. Suntem mândri de el și îi dorim cât mai multe în Giulești.

 

Horațiu Moldovan, 100 de meciuri pentru Rapid / FC Rapid 1923