Articole

Rapid – CFR Cluj | Duelul locomotivelor în Giulești

min repriza de citit. Pasează pe:

25 septembrie 2023 / Un articol de Andreea

Rapid – CFR Cluj | Duelul locomotivelor în Giulești

Rapid – CFR Cluj 3-1 Rapid - CFR Cluj 3-1, în luna mai / Fanatik

Am ajuns în etapa a 10-a din SuperLiga, iar rapidiștii se pregătesc pentru un nou meci intens în Giulești. Urmează o confruntare cu iz feroviar, din care învingător va ieși cel cu locomotiva mai puternică și vagoanele mai unite. Atât în teren, cât și în tribune.

Locomotiva giuleșteană așteaptă cu multă nerăbdare vizita celorlalți „mecanici” din campionat ale căror inimi bat țara în lung și-n lat din gară în gară. Culoarea vișinie este purtată cu mândrie de ambele tabere, însă pentru fiecare, semnificația este unică și specială.

 

Galeria Rapidului, în timpul unui meci / FC Rapid 1923

Rapid a răpus CFR în ultima întâlnire

Rapid și CFR și-au dat întâlnire ultima oară în „gara” din Giulești în urmă cu mai bine de 4 luni, în Play-Off-ul sezonului anterior.

Rapidiștii, antrenați la vremea respectivă de Adrian Mutu, s-au impus cu un entuziasmant 3-1. Marko Dugandzic a fost omul serii lângă Podul Grant, reușind o „dublă”. Mattias Kait a înscris și el pentru Rapid, în timp ce unicul gol al CFR-ului a fost semnat de Christopher Braun, cel care între timp a urmat calea locomotivei giuleștene.

 

Jucătorii Rapidului sărbătorind un gol / gsp.ro.

Cele două echipe s-au duelat de 6 ori de la revenirea Rapidului în SuperLiga. Giuleștenii s-au impus de 3 ori, ardelenii au obținut două victorii, în timp ce altă partidă s-a încheiat la egalitate.

De notat că toate cele 3 victorii ale Rapidului au venit pe teren propriu. Un motiv în plus pentru ca suporterii giuleșteni să fie încrezători înaintea partidei din această seară.

Come si dice la derby feroviar?

Confruntarea din Giulești va consemna și un duel italienesc la nivelul băncii tehnice, între Cristiano Bergodi și Andrea Mandorlini. Cei doi au preluat comanda celor două „locomotive” la începutul sezonului și au planuri mari.

CFR Cluj se află pe locul 2 în SuperLiga înaintea bătăliei din Giulești, cu 19 puncte. Rapid vine tare din spate și ocupă poziția a a 4-a, cu 15 puncte.

Băieții lui Bergodi se simt excelent după 4 meciuri solide, în care au obținut 3 victorii și o remiză, reușind să marcheze nu mai puțin de 12 goluri.

Cu o serie impresionantă se pot lăuda și ardelenii. CFR a câștigat ultimele 5 meciuri și are un moral foarte bun. 

Despre forța CFR-ului este conștient și Cristiano Bergodi, însă este convins că, împreună cu miile de suflete din tribune, Rapidul va fi din nou de neclintit.

„Ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim una din cele mai bune echipe din campionat. CFR arată foarte bine, se vede și în clasament. Dar suntem optimiști, pentru că jucăm acasă, avem publicul în spate și sper că vom juca bine.”, a declarat Bergodi, la conferința de presă, înainte de Rapid – CFR Cluj.

 

Jucătorii Rapidului, alături de galerie / FC Rapid 1923

Echipele probabile:

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Emmers, Oaidă, Borja Valle – Funsho, Rrahmani, Petrila

Rezerve: Drăghia, Al. Ioniță II, Cristea, Pănoiu, Onea, Albu, Stan, Cîrjan, Papeau

Absent: Kait (suspendat)

Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Ajeti, Morgan – Deac, Tachtsidis, Cvek, Avounou, Camora – Otele, Bîrligea

Rezerve: Hindrich, Juricic, Krasniqi, Filip, Betancor, Konoplianka, Boben, Kresici, Fica

Absenți: Manea (accidentat), Muhar (suspendat)

Antrenor: Andrea Mandorlini