Articole

Rapid începe aventura în Cupa României! Prima oprire, “gara” din Botoșani

min repriza de citit. Pasează pe:

28 septembrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

Rapid începe aventura în Cupa României! Prima oprire, “gara” din Botoșani

Rapid începe drumul în Cupa României Rapid începe drumul în Cupa României / FC Rapid 1923

“Căpriorii” debutează astăzi în Cupa României, pe terenul lui FC Botoșani. Băieții lui Cristiano Bergodi au un moral de vis după ultimele rezultate din SuperLiga și vor să continue seria victoriilor și în Cupă. Prima oprire a Rapidului va fi în “gara” din Moldova. Mai precis, la Botoșani, diseară, de la ora 21:00.

E deja cunoscut faptul că Rapid și Cupa României au o legătură aparte. De-a lungul timpului, “Făt-Frumos din Giulești” a cucerit de 13 ori trofeul, bucurând enorm, cu fiecare ocazie, inimile mult prea încercate ale suporterilor alb-vișinii.

Rămâne memorabilă seria extraordinară de la sfârșitul anilor ’30, când Rapid a cucerit 6 Cupe la rând. Practic, nimeni nu ne stătea în cale când era vorba de această competiție.

Ce dor nebun, ce dor de Cupă!

Totuși, obiceiul rapdiștilor de a “înhăța” Cupa a dispărut de ceva timp. Giuleștenii n-au mai pus mâna pe trofeu din 2007. La vremea respectivă, echipa antrenată de Răzvan Lucescu se impunea cu 2-0 în finala de la Timișoara, disputată chiar împotriva fraților de la Poli. A fost a 13-a Cupă ajunsă în vitrina Giuleștiului, după cele din 1935, 1937, 1938, 1939, 1940, 1941, 1942, 1972, 1975, 1998, 2002 și 2006.

De atunci, Rapidulețul a mai jucat o singură finală de Cupă, în 2012, pierdută în fața lui Dinamo. 

A trecut mai bine de un deceniu de la acel meci de tristă amintire de pe Arena Națională, iar toată suflarea alb-vișinie își dorește cu ardoare să își vadă din nou echipa într-o finală. Tuturor ne e dor de emoția unui duel disputat cu trofeul pe masă, de suspansul produs odată cu fluierul de start și motivația uriașă pe care ți-o imprimă un astfel de moment special.

Prima oprire, Botoșani

Astăzi, Rapidul ia din nou drumul Cupei, cu aceeași dorință uriașă de a continua seria magnifică de trofee “pictată” în alb și vișiniu de fostele generații. Giuleștiul vrea să simtă din nou acea bucurie imensă care nu te mai lasă să dormi noaptea, nu te mai lasă să te gândești la altceva și nu te mai lasă să ai vreo urmă de supărare pe față.

Toți rapidiștii vor să vadă a 14-a Cupă a României în vitrina construită cu multă dragoste și dedicare de nume uriașe din istoria clubului.

În actualul sezon de Cupă, Rapid va da piept în faza grupelor cu FC Botoșani (astăzi, deplasare), CSA Steaua (1 noiembrie, deplasare) și CFR Cluj (6 decembrie, acasă). Din grupa Rapidului mai fac parte “U” Cluj și Alexandria, însă trupa lui Bergodi nu va juca împotriva lor.

Bergodi știe ce îi poate „pielea” Cupei

Cristiano Bergodi, cel care a adus ultimul trofeu în Giulești, este încrezător înaintea meciului din Moldova. Totuși, antrenorul Rapidului atenționează că Cupa României este o competiție imprevizibilă, în care echipele mai slab cotate le pot încurca pe cele mai bune:

“Trebuie să tratăm acest joc serios pentru că aceasta este o competiție importantă și putem face un meci foarte bun. E o competiție imprevizibilă, astfel multe echipe foarte bune au lipsit din semifinale (n.r. – în sezonul anterior). Mi se pare un format bun cel al Cupei României.”, a declarat Cristiano Bergodi, înainte de FC Botoșani – Rapid.

Echipele probabile:

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Pius, Șeroni, Țigănașu – Friday, Cioiu, Dican, Zabou – Mutombo, Cărăușu

Antrenor: Dan Alexa

Rapid: Moldovan – Onea, Cristea, Iacob, Braun – Kait, Emmers – Valle, Cîrjan, Papeau – Al. Stan

Antrenor: Cristiano Bergodi