Articole

UTA Arad – Rapid 2-2 | Carusel de emoții alb-vișinii la Oradea

min repriza de citit. Pasează pe:

21 octombrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

UTA Arad – Rapid 2-2 | Carusel de emoții alb-vișinii la Oradea

Jucătorii și galeria, împreună după UTA – Rapid 2-2 Jucătorii și galeria, împreună după UTA - Rapid 2-2 / FC Rapid 1923

Pfiu, ce seară nebună am trăit iar alături de Rapidulețul nostru. De această dată, inimile colorate în alb și vișiniu au bătut puternic timp de aproape două ore la Oradea, la mulți kilometri de casă. Câți kilometri? Nici nu mai contează, atâta timp cât băieții au nevoie de susținere și, mai important, de iubirea venită din peluză.

Am condus-o de două ori pe UTA, în etapa a 13-a din SuperLiga, dar am plecat acasă cu un singur punct. Un punct muncit, complicat, pentru care băieții lui Cristiano Bergodi s-au luptat cu toată suflarea. Iar suporterii rapidiști aflați pe stadionul din Oradea au apreciat din plin efortul depus de Căpriori.

Sute de giuleșteni au făcut deplasarea la Oradea, au cântat din toți plămânii în fiecare secundă, iar la final le-au transmis jucătorilor că “Suntem mereu cu voi / Voi să aveți încredere în noi!”. Ce dovadă mai mare de atașament să existe oare? Așa mă gândeam și eu.

Refrenul serii: Petrila pasează, Funsho marchează

Pe teren, situația a fost cam așa. Rapidulețul a “spart gheața” în minutul 12. Alex Ioniță l-a lansat pe partea stângă pe Petrila, iar “Flash” din Giulești a băgat un sprint vijelios și l-a servit în careu pe Funsho. Acesta a pus latul și a trimis în plasă, iar sectorul ocupat de rapidiști a răspuns cu un “vulcan” declanșat pe micuțul stadion din Oradea.

Șapte minute mai târziu, UTA a restabilit egalitatea prin Rareș Pop. Echipa lui Mircea Rednic putea să treacă în avantaj la următoarea fază, dar Horațiu Moldovan a scos o nouă intervenție minunată din desagă. Poarta lui “Moldo” a fost amenințată din nou în minutul 42, când Borza a respins eroic de pe linia porții.

Căpriorii respiră ușurați, apoi dau o lovitură puternică pe contraatac. Din nou Petrila cu pasa, din nou Funsho cu golul. Ce duo frumos are Rapidulețul! 

Pauză la Oradea, iar emoțiile și suspansul ies afară la o țigară. 15 minute mai târziu, se întorc pregătite de o nouă repriză de foc. 

Rapidiștii nu știu cuvântul STOP

Din păcate pentru noi, singurii care au mai văzut drumul către gol în repriza a doua au fost cei de la UTA. Luckassen, fostul atacant al Rapidului, a marcat în minutul 75, după două pase care ne-au luat prin surprindere apărarea.

Până la final, și noi și UTA am mai semnat câte o ocazie mare, dar în cele din urmă tabela a înghețat la 2-2.

Rapidulețul se întoarce acasă cu un punct trudit, care ne duce la borna 23 în clasament. Rămânem cu efortul uriaș depus de băieți, într-un meci în care nu ne-am putut baza pe Albion Rrahmani (și, din păcate, nu va fi singurul), cu încrederea că Rapidul e greu de bătut și cu minunata galerie care nu cunoaște cuvântul STOP.

“C-așa sunt eu rapidist” răsună și mai frumos atunci când este cântat împreună cu echipa la mare distanță de casă, într-o seară minunată așa cum au fost și așa cum vor mai fi. 

Giulești e peste tot pe unde mergem noi.

Echipele folosite în UTA – Rapid 2-2:

UTA: Iacob – Căpușă, Benga, Stolnik, Dumitrașcu (Abeid 73’) – Carp (Mihai 46’) – Pop (Omondi 73’), Stahl (Ofosu 46’), Freitas, Micovschi – Luckassen (Rodrigues 79’)

Antrenor: Mircea Rednic 

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă (Kait 87’), Albu, Ioniță (Borja Valle 75’) – Bamgboye, Stan (Papeau 72’), Petrila (Pănoiu 87’)

Antrenor: Cristiano Bergodi