Articole

UTA Arad – Rapid | Ce dor ne-a fost de tine, Rapidule!

min repriza de citit. Pasează pe:

20 octombrie 2023 / Un articol de Cosmin Cio

UTA Arad – Rapid | Ce dor ne-a fost de tine, Rapidule!

Horațiu Moldovan Horațiu Moldovan salută galeria Rapidului / FC Rapid 1923

Gata pauza, gata zilele petrecute departe de Rapid. Doar fizic, că psihic și emoțional giuleștenii au fost tot timpul alături de Căpriori. S-au întrebat de 12-13 ori pe zi „Ce o face Rapidulețul meu?” și tot de atâtea ori și-au răspuns cu un cântec de galerie fredonat prin casă, pe stradă sau la serviciu.

Totul în așteptarea următoarei zile în care Locomotiva lui Bergodi va descăleca într-o anumită gară din țară. Iată că a venit acel moment mult așteptat. Astăzi, Rapidulețul pune frână la Oradea. Da, tocmai la Oradea, la 600 de kilometri de casă. Atât de departe… Prilej tocmai bun pentru suporterii rapidiști să străbată din nou harta în formă de pește pentru a fi alături de echipa lor iubită. 

Rapid întâlnește UTA diseară, de la ora 21:00, dar nu la Arad. Meciul din etapa a 13-a din SuperLiga se va disputa la Oradea. Au trecut 20 de ani de la ultima partidă de campionat jucată de giuleșteni în orașul din Bihor.

Cu siguranță, pe stadionul din nord-vestul țării se vor aduna vișinii din multe orașe și, împreună cu galeria venită de la București, vor arunca cu bucăți de suflet în teren, în așteptarea golului și, implicit, a victoriei.

Familia Rapid arată bine

La reluarea campionatului, Rapid se află pe locul 3 în SuperLiga, cu 22 de puncte acumulate și 7 meciuri consecutive fără eșec. 

Atmosfera de la echipă este una bună, în care predomină optimismul și dorința de succes. Toți băieții au înțeles ce înseamnă Rapid și cât de important este pentru suporteri să îi vadă cum își dau viața pe teren, pentru culorile alb-vișinii.

Cristiano Bergodi a reușit să formeze un grup unit, care seamănă cu o familie și care pictează faze superbe, aleargă încontinuu timp de 90 de minute și marchează la foc automat.

Rapidul arată bine, iar următorul test va fi împotriva „Bătrânei Doamne”, pregătită de Mircea Rednic, antrenorul care a adus ultimul titlu în Giulești. 

L-am pierdut pe Rrahmani, dar nu și încrederea

Din păcate pentru noi, l-am pierdut pe Albion Rrahmani. Atacantul kosovar s-a accidentat grav la gleznă la meciul echipei sale naționale și va fi indisponibil pentru restul anului.

Rămâne de văzut cum va reuși Bergodi să acopere gaura lăsată de golgheterul echipei. Kevin Soni, transferat recent, are șanse mari să debuteze în meciul cu UTA. O altă soluție ar fi forțarea lui Alex Ioniță în centrul atacului, însă sistemul de joc ar urma să fie ușor schimbat.

De asemenea, Bergodi îl mai are la dispoziție pe tânărul Alexandru Stan, pe care l-a testat în ultimul amical, cu Tunari.

Echipele probabile:

UTA Arad: Fl. Iacob – Rodrigues, Benga, Stolnik, Dumitrașcu – Freitas, Marku – Stahl, R. Pop, Micovschi – Luckassen

Rezerve: Kucher, Markov, Carp, Ofosu, Conte, R. Stanciu, Abeid, Holst, Omondi

Absenți: Cooper, Fabry (suspendați), C. Mihai, Vucenovic (accidentați)

Antrenor: Mircea Rednic

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Al. Ioniță, Kait, Oaidă – Bamgboye, Soni, Petrila

Rezerve: Drăghia, Borja Valle, Pănoiu, Onea, Al. Albu, Al. Stan, C. Cîrjan, Emmers, Papeau

Absent: Albion Rrahmani (accidentat)

Antrenor: Cristiano Bergodi